Home » Maria


Even voorstellen

Ik ben Maria, geboren in 1962. Ik ben getrouwd, moeder van twee volwassen kinderen en trotse oma van en prachtige kleinzoon. Ik ben woonachtig in Noord-Brabant. Ik ben een natuurmens en heb een speciale liefde voor bomen.
Ik ben niet gebonden aan een religie maar ben wel geïnteresseerd in mystiek, oude natuurreligie, Boeddhisme, oude kerken en abdijen, spirituele plekken, sages, legendes, mythes, Ierland en de natuur. Verder heb ik iets met de sterren en volle maan.
Ik voel me verbonden met het Universum en Moeder Aarde.Hobby's
Spiritualiteit, Reiki, yoga, kaartleggen, tekenen, schilderen, schrijven, lezen, films en series kijken, internet, natuur.
Mijn teken en schilderwerk kun je zien op deze website in het menu aan de zijkant. Ook zal ik hier het een en ander over spiritualiteit delen in het menu bovenaan de site. 
Ik hou me al jaren bezig met spiritualiteit en het paranormale. Niet op een "zweverige" manier maar door met beide benen op de grond te blijven staan. Spiritualiteit is niet meer weg te denken uit mijn leven, het speelt een grote rol. Dit is deels ontstaan door mijn altijd al aanwezige interesse ( als kind al) en door mijn eigen ervaringen maar ook omdat ik anders tegen het leven aan ben gaan kijken nadat ik op 25-jarige leeftijd in het kraambed getroffen ben door een herseninfarct. Spiritualiteit ( met name meditatie) heeft mij heel erg geholpen om verder te kunnen en het helpt me nog steeds. Het is een onderdeel van mijn leven geworden. 

Verder beoefen ik Reiki volgens de stroming Usui Shiki Ryoho ( The Usui system of natural healing), waarvan ik in 2004 een cursus heb gevolgd voor de eerste graad en in 2007 voor de tweede graad en ben ik sinds 2014 ook Kundalini- Reikimaster.
Ik mediteer regelmatig om dát stukje rust in mezelf te vinden waar ik vaak behoefte aan heb in deze hectische wereld. Het spirituele en paranormale vind ik erg boeiend en ik ben ervan overtuigd dat er "Meer is tussen Hemel en Aarde" en dat ieder mens intuïtief is maar dat niet iedereen er evenveel voor openstaat. Ikzelf vind het erg fijn om me te ontwikkelen door veel te lezen over Aura's, Chakra's, Reiki, af en toe een cursus te volgen, met Tarot en diverse inzichtkaarten bezig te zijn en gewoon te ervaren wat ik ervaar. Over Reiki, meditatie, kaarten en meer spiritualiteit kun je ook alles lezen op mijn weblog: Hartegroet 
Ik geef je op deze website ook de mogelijkheid om een kaarsje te laten branden, een Tarot, Lenormand of Inzichtkaartlegging in je mailbox ontvangen, Reiki afstandsbehandeling of een energiekaartje aan te vragen. Kijk hiervoor in het menu.


Mijn passie
Ik heb mijn hele leven al graag getekend. Als je mij als kind een doos kleurpotloden en een schetsboek gaf dan hoorde je me een hele poos niet. Met Sinterklaas stonden steevast bovenaan mijn verlanglijstje: stiften, schetsboek en kleurpotloden. Tekenen was mijn lievelingsvak op school, ik kon er veel in kwijt. Dat is later ook zo gebleven, ik vind het heerlijk om te tekenen en te schilderen ook al ben ik geen echte grote kunstenaar. Ik teken en schilder met aquarelpotloden, aquarelverf, soft-pastelkrijt en gewoon kleurpotlood. Ik heb in het verleden een aquarelleer-cursus gedaan en hoewel dat erg gezellig en leerzaam was, ben ik daar na twee jaar mee gestopt. Ik wilde niet op vaste tijden schilderen maar op momenten dat ik inspiratie had en ik me lichamelijk goed voelde en dat was niet altijd op de desbetreffende avond waar je algauw een paar uur achter elkaar bezig moet zijn. Ik ben later mandala's gaan tekenen. Het meditatief tekenen bevalt me erg goed.

Ik werk ook soms met bijenwas het zogeheten: Encaustic-Art en maak oa. wenskaarten en energiekaartjes die ik via deze site te koop aanbied. Hoewel ik met diverse materialen werk heeft mandala tekenen toch mijn voorkeur en leer ik via internet en mijn eigen gevoel diverse technieken.
Het gaat niet altijd even gemakkelijk aangezien ik sinds mijn 25-ste mijn linkerhand niet meer kan gebruiken. ( een van de restverschijnselen na mijn herseninfarct) Toch weerhoudt mijn "beperking" mij er niet van om datgene te doen wat ik graag doe en vind ik meestal wel een manier om mijn doel te bereiken. 
Mijn mandala’s ontwerp ik zelf al teken ik ook af en toe een mandala nav. de filmpjes die te vinden zijn op de Facebookgroep van de Mandala Academie.
Ik maak echter alle mandala's "eigen" en ik stop er al mijn gevoel in. Mijn werk is niet perfect maar wat is eigenlijk perfectie. Mijn werk is echter wél 100 % Maria van de eerste potloodstreep tot de laatste. Het gaat mij om de ontspanning die ik vind in het creatief bezig zijn vanuit mijn innerlijk. Al mijn gevoel en emotie zit in mijn tekeningen en schilderijen en ik probeer dat op deze manier over te brengen aan jou als bezoeker.

Wil je meer weten stuur me dan een email
Veel plezier en wil je me volgen, kijk dan op de eerste pagina.

Liefs Maria van den Boom

Maak een Gratis Website met JouwWeb